tirsdag den 26. februar 2013

Blog-udfordring: favorit-retro, februar!

Nu her på falderebet af februar vil jeg vise min måneds-favorit af mit retrostof frem.

Det er faktisk mit allerførste stykke retrostof. Fundet i den lokale genbrug i form af et pudebetræk til den nette sum af 5 kr.

Jeg er egentlig ikke den store samler, ej heller ejer, af retrostoffer, men har alligevel anskaffet mig nogle få stykker og har meldt mig til udfordringen så de bliver brugt, i stedet for bare at ligge på hylden og pynte.

Her er februars favorit:


Stoffet har jeg brugt i et tæppe til Adrian. Dejlige brune og orange nuancer og med hvid isoli på bagsiden. Nu har begge unger et tæppe til bilen. Victoria's kan ses her.



Denne gang har jeg overlock'et kanten i stedet for at sætte skråbånd på. Ved ikke helt om jeg synes det er fint. På en måde ser det lidt mere råt ud og passer godt til et drengetæppe, på den anden måde ser det måske også lidt ufærdigt ud???

lørdag den 23. februar 2013

Sommertøj! (og heldige mig).

Yep, det er helt rigtigt! Jeg er allerede begyndt at tænke i sommertøj. Og ikke bare tænke, jeg har også klippet stof ud efter nye mønstre som skal prøves af. Som sådan mangler ingen af ungerne tøj lige nu og derfor kastede jeg mig over shorts og t-shirts. På en varm forårsdag kan shorts jo også være søde med strømpebukser eller leggins under. :)

Jeg har en tendens til at sy det, der lige falder mig ind - også uden at tænke på om der overhovedet er noget i skabet, der passer i farverne. Men det vil jeg forsøge at råde bod på nu og derfor er min plan,at sommertøjet skal laves i sæt. Bl.a. skulle det brune fløjl gerne blive til at par shorts med store gule knapper og med en t-shirt til, lavet af noget gult elefant-jersey jeg købte af Line med XoEinDing for længe siden. Det har bare ligget og ventet på, at jeg fandt det helt rigtige til det. 

Er der andre, der allerede er gået igang med sommer-kollektionen?

Et lille udpluk af hvad jeg har fået klippet til at teste de nye mønstre - spændende... :)

OG så var jeg jo rigtig heldig at vinde en fin savlesmæk hos Sabrina, som har bloggen SaJuMe. Den ryger i barselsgave-puljen til lille fætter S, som efter planen skal komme ud til os om 5 dage. Bliver spændende at se, om han holder tidsplanen. :)

Den er bare så fin og i noget let stof, så den ikke fylder for meget under små buttede babykinder! ;)

mandag den 18. februar 2013

Babybukser til gave.

Inden længe får vores familie et nyt medlem. Nej, det er ikke hos os! :) Min svigerinde har termin d. 28 februar og det er jo lige om lidt. 

Selvfølgelig skal den lille, som er en dreng, have noget hjemmesyet. Det blev til de her bløde bukser med vaske ægte snydelommer og en lille bil applikeret på numsen. Det er vildt underligt at lave sådan noget småt tøj (str. 60, ca). Og det med at siksakke rundt om applikationen skal jeg vist øve lidt mere på. :) 






Ud over bukserne, skal den lille ny også have sig en anden ting - noget jeg vandt i en give away i sidste uge. Den bliver vist frem så snart jeg har modtaget den. :)

Derudover så arbejder jeg på snart at kunne vise mit yndlings-retro stof frem for denne måned, da jeg er med i blogudfordringen: Månedens retrofavorit. Stoffet skal indgå i et tæppe, som lige pt. ligger klar til en tur gennem maskinen.

torsdag den 14. februar 2013

Mere strik - og lidt om uge 7.

Jeg er blevet helt bidt af det med strikketøj. Jeg er på ingen måde særlig god endnu, men tror på at øvelse gør mester. Denne gang er det en lille varm veste/bolero til Victoria. Den er strikket i str. 4 år, så der går nok lige et års tid inden den passer, men pyt, den var hyggelig at lave. :) Strikket efter en opskrift i Sys Fredens "Børnestrikket", dog med lidt ændringer, da mit garn ikke passede 100 % til opskriften. Men så har jeg jo fået sat mit eget præg på - og det gør bestemt ikke noget (jo, det er meningen at lukningen er skæv ;) ). Den skal lige vasket og strækkes i form - eller hvad man nu siger.








Og så er det det om uge 7. Vi holder ikke som sådan ferie. Jeg har arbejdet mandag og har i dag noget arbejde hjemme. Søren arbejder onsdag, torsdag, fredag. Ungerne har holdt fri mandag og igen i morgen. Men selvom vi ikke har holdt ferie er vi alle sammen gået helt ned i 1. gear - selv ungerne er helt rolige og velopdragne denne uge. Mystisk, men skønt.... Der må være noget feriestemning der smitter. :)

God ferie til alle der holder vinterferie! :)

mandag den 11. februar 2013

Dyr i træ!

Sådan nogle er jo vældig populære for tiden og jeg skal da ikke sige mig fri for at have et par stykker på ønskesedlen. De findes jo i mange afskygninger, ikke alle velegnet til legetøj. Men se nu lige disse her. Ikke lavet af nogen fancy designer eller af noget specielt træ, men skønne er de og de er til at lege med.

Min farmor gør rent hos et ældre ægtepar, hvor manden i mange år har skåret figurer i træ og malet dem. Han er omkring de 90 og nu er han blevet lidt træt af at lave dem. Derfor havde han spurgt om min farmor mon ikke havde et par oldebørn, der kunne få glæde af dem. Og jo, det havde hun da. :)











De mangler bare nogle øjne, pletter osv. Men det bliver da også en rigtig hyggelig hygge-ting at lave med  Adrian (Victoria er ikke sidde-stille-og-lave-nusse-ting typen). :)


lørdag den 9. februar 2013

Fastelavn 2013: en regnsky og en flagermus!

I år har kostumerne været færdige flere dage før de skulle bruges - hvilket er helt usædvanligt!! Victoria's dagpleje holdt fastelavn i legestuen i tirsdags og i Adrians børnehave var det igår. Kostumerne har været færdige siden weekenden!! Begge kostumer er lavet ud af noget jeg havde i forvejen, så jeg har ikke skulle have penge op af lommen - total bonus! 

I børnehaven har de hvert år et tema, som de skal klædes ud efter. De sidste tre år har det været "skovens dyr" (måske man skulle opfordre til et nyt tema næste år? :) ). 
Adrian får selv lov at bestemme hvad han vil være og det giver nogle gange nogle kreative udfordringer. Forrige år var det et pindsvin, sidste år egern! Egernet kan ses her. I år var det så flagermus, hvilket jeg syntes var en noget mere overkommelig opgave end de to foregående års udklædninger. Masken har han lavet i børnehaven - specielt til formålet.

Victoria har endnu ikke sin egen mening og jeg nyder at kunne bestemme inden den obligatoriske prinsesse-fase indtræder. Så hun blev til en regnsky, inspireret af et kostume jeg fandt på Pinterest for længe siden. I rigtig refashion-ånd efter jeg deltog i "upcycling-january", er hendes kostume næsten kun genbrug. Trøjen er en af Adrians gamle, vendt på vrangen, da der var tryk på forsiden. Skyen er lavet af hvid jersey fra stoflageret og de grå leggins er lavet ud af et af mine gamle par, der havde fået maling på sig. Dråberne er lavet af stofmaling.


 Den lidt specielle anordning hvormed vingerne sidder fast, er lavet da udklædningen skal uden på flyverdragten (han går i Skovbørnehave). Så huen skulle kunne komme indeunder og vingerne udenpå - hurra for velcro!. 



Hun er virkelig ikke nem at få til at stå stille. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...