tirsdag den 11. november 2014

Opskrift på mit palæo / LCHF / glutenfrie brød.

Det er nu ikke fordi jeg lever efter nogen speciel diæt - hverken palæo / LCHF eller er glutenallergiker. Men altså!! De her lækre nødde- og kernebrød er bare for lækre. Jeg her prøvet flere forskellige og her eksperimenteret lidt. Det er nu blevet til det her brød og opskriften vil jeg da gerne give videre.Ingredienser:

Nødder:
100 g mandler
100 g cashewnødder
100 g paranødder  (evt. valnødder)

Kerner:
100 g hørfrø
100 g solsikkekerner
100 g græskarkerner
80 g kokosmel (el. sesamfrø, hvis ikke du er til kokos)
60 g pinjekerner

Andet:
6 æg
1 dl olie (olivenolie bruger jeg)
½-1 tsk salt alt efter smag.

Ovnen forvarmes til 150-170 grader (varmluft) afhængig af ovnen.
Nødderne hakkes meget groft - der må gerne være nogle store stykker, evt. hele, imellem. Nødder, kerner og salt blandes.
4 æg røres sammen og tilsættes blandingen sammen med olie. Der røres godt med en grydeske og blandingen hældes i en rugbrødsform der er foret med bagepapir.
Når blanding er fordelt i formen, piskes de sidste to æg let og hældes over brødet. Der stikkes nogle steder med en gaffel for at få ægget ned i blandingen. Det sidste her gør jeg, da jeg ellers oplevede, at når jeg blandede alle æg i fra starten, samlede æggemassen sig i bunden af formen. Og det var jo lissom ikke æggekage med nøddedrys jeg ville lave. :)

Velbekomme!!!


Skriv gerne en tilbagemelding om hvad du synes, hvis du prøver brødet.

4 kommentarer :

 1. Lyder godt nok lækkert :-) Den opskrift må jeg prøve af .... Og er jeg heldig kan sønnen med cøliaki også lide det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig godt. :) Jeg er mest til sesam-versionen, mens min datter er til kokos. Min søn vil bare have helt almindeligt rugbrød. :)

   Slet
 2. Uhm, kernebrød med ost <3 det dur.

  - Anne

  SvarSlet

Kommentarer er dejlige, så smid gerne én! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...